Odaberite jezik:

Solarij

Solariji koje jednakomjerno osunčavaju cijelo tijelo a sa cca 10 min po sunčanju dobiva se prekrasna dugotrajna preplanula boja. Sunčanje potiče stvaranje vitamina D i u tijeku zime pa je sunčanje poželjno za osobe koje imaju problema sa kostima, reumatske tegobe, kožne probleme (akne, psorijaza).

S obzirom da se u novije vrijeme, zbog načina života i drugih razloga, ne izlažemo suncu kao prije, upućeni smo na korištenje «umjetnog sunca» ili solarija. Moderni solariji, kod kojih su primjenjena najnovija saznanja u fotobiološkim istraživanjima, nude visok stupanj efikasnosti i sigurnosti. Upravo takav solarij Vas očekuje kod nas.

Međutim, najvažnije od svega je ne pretjerivati sa upotrebom solarija jer se tako poništavaju blagotvorne osobine sunčanja. Stoga, sunčanje treba ograničiti na 2-3 puta tjedno.

Bez obzira na negativan stav prema solariju UV-zračenje može učiniti slijedeće: pokreće krvotok i seksualnost, ubrzava rad psihe i otklanja depresiju, stimulira imunitet, poboljšava sposobnost reakcije i rasterećuje.

Za izrazito smeđu boju potrebna je neznatna količina kratkovalnog UV-B zračenja u kombinaciji sa dugovalnim UV-A zračenjem. Zdrava smeđa boja zahtijeva ipak malo više vremena. Koža se prilagođava na sunce tek nakon 2-3 tjedna svakodnevnog UV-zračenja.

UV-B zračenje je usmjereno na donje slojeve nadkožnog sloja, prema pigmentnim stanicama i melanocitima. Istovremeno sa samom pojavom počinje i tvorba i oblikovanje pigmentnih tvari.

Melanin je u obliku malih pigmentnih zrnaca. Melanin-pigmenti putuju nakon 2-5 dana sunčanja u najviši sloj kože. Svijetla koža stvara u manjoj mjeri melanin, pa koža u manjoj mjeri postaje smeđa. UV-A ZRAČENJE čini oksidacijski spoj s kisikom iz krvi. Tako se oboje svijetli i bezbojni melanin-pigmenti.

Svjetlosna mrlja - kada se sunčanje pomoću UV-B produlji, pojavljuje se zadebljanje najvišeg sloja kože. Smeđa boja plus svjetlosna mrlja grade prirodnu zaštitu od sunca, koja odgovara faktoru svjetlosne zaštite u iznosu 20-40. Pojavljuje se u roku 4-6 tjedana.

Veza izmedu solarnog zračenja i oboljenja raka kože, kao zločudnog melanoma, nije znanstveno dokazana. UV zraćenje pozitivno utjeće, prvenstveno zimi, kako na jačanje imunološkog sustava tako i na stvaranje vitamina D3, koji je od važnosti za građu kostiju.

Eliksir života

Sunčeva svjetlost je eliksir života! Osjetite kako upijate njene zrake i taj rajski osjećaj!
Obožavajte sunce i svoju preplanulu kožu!

Sunčanje bez rizika

Ako se pridržavate slijedećih pravila, nećete imati razloga za zabrinutost zbog eventualnog štetnog djelovanja solarija:

 • solarij nije preporucljiv mlađim osobama od 16 godina
 • potrebno je pridržavati se navedenog vremena sunčanja za određeni tip kože
 • nikako ne upotrebljavati pri sunčanju kozmetiku i mirise
 • nositi zaštitne naočale

NAPOMENA
Minutaža može varirati ovisno o jačini lampi u solariju tako da se vrijeme boravka negdje može povećati a negdje smanjiti.

Još odavno su poznate mnogobrojne pozitivne osobine sunčanja u solarijima i one se često i preventivno koriste za određene tretmane bez lijekova.

Sunčanje u solariju efikasan je i preporučljiv način da se postigne svježa i atraktivna boja. U solariju se mogu koristiti preparati za sunčanje za zaštitnim faktorom, ali samo ako je koža svijetla i osjetljiva, te preparati za postizanje jače boje i njegu kože, koji se koriste samo u solariju. Preparati trebaju sadržavati što manje masnoća i emulgatora jer oni povečavaju osjetljivost kože.

Prednosti sunčanja u solariju

 • Postizanje svježe i atraktivne boje
 • Aktiviranje stvaranja vitamina D3-profilaksa osteoporoze
 • Niske doze UV-B zračenja potiču imunitet
 • Poboljšava stanja nečiste kože-akne, bubuljice, smanjenje masnoća na licu...
 • Doprinosi smanjenju razine kolesterola zahvaljujući blagotvornom djelovanju doziranih količina UV-B zraćenja
 • Koristi se kao terapija kod kožnih nezaraznih bolesti-psorijaza, neurodermitis te depigmentacija uzrokovana gljivicama
 • Potiče dobro raspoloženje i djeluje antidepresivno

Bit je u tome da se UV zračenju treba izlagati sto kraće uz što bolje rezultate tamnjenja. To su turbo solariji sa brzim i jačim lampama, koje omogućuju kratke tretmane i dugotrajnu potamnjelost. To su turbo lampe snage preko 180 W, i samo solariji sa takvim lampama se mogu nazivati turbo solarijima!!!!!

Solariji u našem studiju su sa lampama od 180 i 200 W, među najkvalitetnijim i najjačim na tržištu!!!

Da bi se postigla željena boja, potrebno je 3-5 tretmana u solariju, ovisno o tipu kože i jačim solarija. Nakon prvog tretmana napraviti pauzu od 48 sati, a nakon toga se može sunčati svaka 24 sata, ali se preporučuje svaki drugi dan radi postizanja prirodne i jače preplanulosti. Godišnja dozvoljena kvota je pedesetak sunčanja.

Nadamo se da ćete uživati u sunčanju i zahvaljujemo na povjerenju.

Cjenik

Na mobilnom uređaju pomičite tablicu prstom lijevo-desno kako bi vidjeli sadržaj.

Solarij
Solarij 5 min 5,00 €
(37,67 kn)
Solarij 8 min 8,00 €
(60,28 kn)
Solarij 10 min 10,00 €
(75,35 kn)
Solarij 12 min 11,00 €
(82,88 kn)
Solarij 15 min 13,00 €
(97,95 kn)
Solarij 20 min 16,00 €
(120,55 kn)
Paket sunčanja 50€ za 60€ AKCIJA 50,00 €
(376,73 kn)

Na mobilnom uređaju pomičite tablicu prstom lijevo-desno kako bi vidjeli sadržaj.

Trajna akcija na pakete sunčanja
Na paket od 50€ poklanjamo dodatnih 10€ sunčanja 50,00 €
(376,73 kn)
U paketu TRAJNO 50,00 € (376,73 kn) 60,00 € (452,07 kn)