Odaberite jezik:

Make Up

Proizvodi za uljepšavanje

Njihova je osnovna zadaća da uljepšavaju kožu i usnice i da istaknu ono što je na ženi lijepo i prikriju ono što narušava izgled osobe. Od suvremenih dekorativnih proizvoda traži da njeguju i štite.Utvrđeno je da ovi proizvodi poboljšavaju psihičko i fizičko stanje i da su osobe koje ih koriste bolje prihvaćene od svoje okoline. Proizvode za uljepšavanje dijelimo na podloge za šminku, dekorativne pudere, rumenila za lice, proizvode za uljepšavanje očiju i obrva i proizvode za uljepšavanje usnica.

Podloge za šminku

Ovi proizvodi (engl. Foundations) pripremaju kožu lica i vrata za nanošenje pudera i rumenila. Oni prekrivaju crvenilo, proširene kapilare, pigmentacije, depigmentacije i manje neravnine kože. Ujedno štite kožu od UV zračenja i drugih štetnih utjecaja. Zato sve češće sadržavaju Uv filtere,sredstva za ovlaživanje kože, vitamine i proteine, a pigmenti su površinski obrađeni, što im daje dobru disperzibilnost i ugodno djelovanje na kožu.

Podloge mogu biti

  • tekuće
  • kompaktne
  • u obliku pjene (mousse)

Dekorativni puderi

Dekorativni puderi su uglavnom namjenjeni za lice i dekolte, a u maloj mjeri za uljepšavanje nogu. Svrha im je davanje jednoličnog premaza kože koji može pokriti ili umanjiti zamjećivanje manjih nesavršenosti kože kao i sjaj koji je karakterističan za masni ten, ili potječe od nanesene podloge. Dekorativni se puderi proizvode kao praškasti, kompaktni i tekući.

Rumenila za lice

Rumenila (engl. Cheek colors ili Blush-on products) su pripravci za uljepšavanje koji se nanose na podlogu ili na sloj pudera, a mogu i izravno nanijeti na obraze. Izrađuju se u različitim svjetlucavim i nesvjetlucavim crvenim, crveno-smeđim i smeđim nijansama. Da bi se jednim pripravkom dalo više mogućnosti nijansiranja obraza, kompaktna rumenila i rumenila u obliku kuglica izrađuju se u dvije ili više nijansi. Najčešći oblici su kompaktni, a nalazimo ih i u obliku kuglica, stika, paste i pjene.

Ljepota

Učinite svoju ljepotu zabavnom! Dajte boju svojoj ličnosti i ljepoti!

Proizvodi za uljepšavanje očiju

Primjena ovih proizvoda ističe oči i daje im posebnu izražajnost. Danas se u ovu skupinu ubrajaju sjenila za očne kapke (engl. Eye shadow), crtači rubova očnih kapaka (engl. Eyeliner), proizvodi za uljepšavanje trepavica (engl. Mascara) te olovke i crayoni za obrve(eng. Eyebrow cosmetics).

Sjenila za očne kapke

Ovi se proizvodi nanose na očne kapke, osobito u produžetku vanjskog ruba očiju što vizualno povećava njihovu ljepotu i izražajnost. Izrađuju se u različitim nijansama plave, ljubičaste, smeđe, sive, zelene, narančaste, roze i bijele boje. Postoje svjetlucava i mat sjenila.

Crtači rubova očnih kapaka

Proizvodi se stavljaju uz rubove očnih kapaka (duž gornje i donje linije trepavica), nakon nanošenja sjenila da bolje istaknu ljepotu očiju. Izrađuje se u obliku tekućih, polučvrstih i čvrstih proizvoda u širokoj skali tonova od bijelih, plavih, zelenih i crnih.

Proizvodi za uljepšavanje trepavica

Proizvodi za uljepšavanje trepavica uglavnom potamnjuju trepavice i daju izgled veće gustoće i dužine trepavica.Za povećanje gustoće trepavica u maskare se stavljaju proteini svile i prah svile a za produženje trepavica stavlja se 3-5% kratkih prirodnih ili sintetičkih vlakana, npr. Naylon ili rayon vlakana. Maskara ne smije iritirati niti senzibilizirati, nesmije očvrsnuti trepavice niti stvarati nakupine, a mora davati izgled dugih,sjajnih i gustih trepavica.

Proizvodi za obrve

Ovi se proizvodi upotrebljavaju za davanje oblika i boje obrvama nakon postizanja željene linije čupanjem ili depilacijom. Najčešće se izrađuju u obliku olovaka i pisaljki (crayon).

Oči

Kažu da su oči ogledalo duše. Dopustite si naglasiti ljepotu vlastite duše!

Proizvodi za uljepšavanje usnica

Dekorativni proizvodi za usnice najčešće su primjenjivani kozmetički preparati. Od davnine su se za tu svrhu upotrebljavale biljne boje i karmin i košenila. Proizvodi za uljepšavanje usnica su otopine boja i disperzije pigmenata u odgovarajućoj podlozi koja osigurava željenu konzistenciju i povoljne osobine proizvoda. Izrađuju se u obliku stika, olovke i gustih tekućih pripravaka. Namjena im je da usnicama daju privlačan izgled, prekriju nedostatke (neravnine, ograničenu pigmentaciju i depigmentaciju) i isprave oblik usnica. Na taj se način može naglasiti prirodno lijep oblik usnica ali se može dati i posve novi izgled licu.

Osim toga dekorativni proizvodi za usnice moraju, uz uljepšavanje, istovremeno njegovati i štititi usnice. Zato se danas ovim proizvodima dodaju ovlaživači (mikrokapsulirani glicerol i kolagen, hijaluronska kiselina, aminokiseline), vitamini A, C, E i provitamin ß-karotin, UV filtri i protuupalne tvari (ekstrakti kamilice, alantoin).

Usne

Naglasite prirodno lijep oblik usnica ili pružite posve novi izgled vašem licu.

Make-up by Artdeco cjenik

Trenutno ne postoje stavke za prikaz.