Odaberite jezik:

Aromaterapija

Metoda kokorištenja biljnih esencijalnih ulja s ciljem obnavlja (podmlađivanja kože), relaksacije tijela i uma te osvježenje. U kupkama i masažama koriste se blagodati eteričnih ulja dobivenih od listova, cvijetova, plodova i korjenja ljekovitih biljaka čiji izbor ovisi o individualnim potrebama klijenata. Aroma masaža se preporučuje za tretmane učvrščivanja kože a osobito je učinkovita u borbi protiv stresa, unutarnjeg nemira i lošeg raspoloženja jer utječe na uravnoteženje osobe podvrgnute tretmanu.

Izgubite se na trenutak u svijetu mirisnih trava, drveća, cvijeća i opuštajuće masaže. Pronađite smirenu ljepotu u toj jedinstvenoj metodi koja usklađuje dobrobit esencijalnih ulja sa antistres masažom.

Eterična su ulja u biljkama zastupljena u vrlo malim količinama a nalaze se u raznim djelovima biljke u obliku sićušnih kapljica (u cvjetovima, listovima, grančicama, stabljici, korjenu, plodovima, drvetu i kori.). Ona biljku štite od bolesti i parazita, a istovremeno privlače insekte koji oprašuju biljku. Osjetljiva su na svijetlo i toplinu i treba ih čuvati u začepljenim bočicama od tamnog stakla, daleko od izvora topline. Ne kupujte ulja izložena suncu, ili ona u prozirnim i plastičnim bočicama. Eterična ulja se unose u tijelo na dva
načina; dišnim putovima i kroz kožu.

Čista eterična ulja ne možemo i ne smijemo aplicirati direktno na kožu. Eterična ulja su pekuča i jaki hiperemici koji iznimno povečavaju krvni tok na mikro nivou. Aplikacije čistih eteričnih ulja direktno na kožu mogu izazvati opekotine i povrede kože što je u suprotnosti sa ciljevima aromaterapije.

Eterična ulja

Kada prva kap eteričnih ulja uđe u Vaš život započinje putovanje u nove romantične dimenzije...

Aromaterapiju upotrebljavamo za

  • smirenje
  • osvježenje prostora u kojem boravimo
  • izlučivanje toksina iz organizma putem znojenja
  • jačanje mirisnih sistema
  • razbijanje nakupina masnih stanica
  •  kompaktiranje-zguščavanje kože
MIRISNA SVJETILJKA

Posudicu mirisne svjetiljke napunite vodom i dodajte ukupno 5-10 kapi eteričnih ulja. Ispod zapalite svijećicu i...uživajte... Sva su eterična ulja pogodna za primjenu u mirisnoj svjetiljci (pripazite da u mirisnoj svjetiljci uvijek bude vode!). Izrazito antistresno djeluju melisa, bergamot, lavanda.

U radnim prostorijama bolju koncentraciju i lakše izdržavanje napora koristite limun, metvicu, eukaliptus, bosiljak, ružmarin. A u prostorima gdje se okuplja puno ljudi (trgovine, proslave, obiteljski skupovi) mandarinu i geranij za harmonizaciju i dobro raspoloženje.

ULJA ZA MASAŽU, NJEGU LICA, NJEGU TIJELA

Neopisiv je užitak stvarati vlastiti kozmetički preparat, i to 100% prirodan. Slijedite ovaj omjer: u 50 ml čistog biljng ulja dodajte ukupno 25 kapi jednog iliviše eteričnih ulja (badem, kantarion, avokado, sezam, mrkva ili dr.) su neophodna jer omogučuju eteričnim uljima da uđu u tijelo kroz pore na koži.

KOMPRESE

Za pripremu aroma komprese napunite plitku posudicu vodom ugodne temperature i dodajte 1-2 kapi eteričnog ulja. Promiješajte vodu da bi se eterično ulje jednako rasporedilo po površini, te uronite savijenu maramicu ili tkaninu. Položite tako pripremljenu kompresu na kožu da stoji 15-30 minuta.

Za komprese je također pogodan široki spektar eteričnih ulja - ovisno o indikaciji.

OBITELJSKA AROMA APOTEKA

Deset 100% čistih eteričnih ulja, neizostavnih u svakom domu, pregledno složenih na drvenom stalku, više o tome...


VAŽNO!
Upotreba eteričnih ulja na vlastitu odgovornost! Za sva pitanja i nedumice nazovite nas za besplatno savjetovanje. Stojimo vam na raspolaganju!